Ceapa si usturoiul se curata.
Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea.
Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea.
In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar.
Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.
Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce.Carnea se poate pune si intr-o punga Knorr .Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.
Reteta o am de la : surioara\" mea Laura-Austria
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii