Astfel incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).
Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade otul si se formeaza un sos savuros.
Mmmm...un melange de arome...
Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor...of...e ceva....de neuitat si de imediata repetare. Va jur!
Noi am servit minunatia de friptura de porc cu niste cartofi noi prefierti si prajiti. Super bun!
Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-le doar citeva clocote, vreo 7 minute, cred.
Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier - cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult - si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.
E nevoie, oare, sa va mai zic cat de bun a fost totul? Deja abia mai pot scrie la taste...am o burta plina-plina :))
Pofta buna si voua!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii