Ceafa se spala, cartofii se curata si se taie in felii mai maricele. Ardeiul se taie julien, costita se feliaza dupa care o taiem fasiute de cca 1 cm.
Usturoiul se curata, iar jumatate din catei ii transformam in mujdei pe care il amestecam cu vinul. Ceafa o impanam cu fasiile de costita si catei de usturoi, se sareaza si condimenteaza dupa gust, dupa care se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se adauga cartofii (peste care s-a pus un praf de sare), si feliute de costita. Jumatate din cantitatea de mujdei amestecat cu vin, se amesteca cu uleiul ramas (50ml), o cana de apa, sare, piper, busuic, rozmarinul si se adauga in tava.
Se introduce in cuptor la foc potrivit (150 grade). Din 10 in 10 minute se mai stropeste friptura si cartofii cu sosul din tava.
Cu 10 minute inainte de a fi gata se pun fasiutale de ardei peste cartofi si se adauga (uniform) restul de mujdei amestecat cu vin.
Friptura se feliaza, si se aranjaza pe farfurie. Cartofii se pun alaturi de friptura. Se serveste calda.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii