Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.
Se impaneaza cu usturoi.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).
Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.
Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .
Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.
Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.
Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.
Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.
Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii