Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange.
Punem uleiul in tava de friptura si ceapa verde maruntita.
Carnea o impanam cu un catel de usturoi taiat fasii si o asezam in tava peste ceapa.
Adaugam in tava restul de usturoi maruntit, sarea, piperul si presaram peste carne cimbru, dafin si rozmarin proaspat pentru o savoare inconfundabila ce merge de minune cu gustul de miel.
Dam la cuptorul incins pentru 15min la foc mediu.
Se scoate apoi tava din cuptor si se adauga peste carne jumatate din cantitatea de vin. Se verifica cu o paleta daca friptura sau ceapa nu s-au prins de tava.
Se baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Intoarcem carnea de pe o parte pe alta si adaugam progresiv si restul de vin.
Feliem friptura si servim alaturi de sosul delicios de vin si mamaliguta calda.
Ce poate fi mai bun pe lume decat o bunatate ca asta pe masa si la masa toti cei dragi?
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii