O friptura simpla dar tare gustoasa ce nu poate lipsi de pe masa de Paste.
O friptura simpla dar tare gustoasa ce nu poate lipsi de pe masa de Paste.
Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in tava in care se va gati. Se cresteaza din loc in loc carnea si se introduc in crestaturi felii de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se stropesc cu ulei apoi se toarna apa si vinul. Se pun si crengute de rozmarin. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider. Se mai intoarce carnea si pe partea cealalta la un moment dat.
A doua zi se scoate tava din frigider si se lasa 2 ore sa ajunga la temperatura camerei. Se mai adauga felii de usturoi, o crenguta de rozmarin, se acopera cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30 de minute. Dupa ce a trecut jumatate de ora, se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea. Se acopera si se da din nou la cuptor. Peste alta jumatate de ora se intoarce din nou carnea si daca mai este nevoie se mai lasa acoperita tava.
Dupa ce se indeparteaza hartia de copt, din 15 in 15 minute se pensuleaza friptura cu sosul din tava. Se lasa pana se rumeneste frumos carnea si este bine facuta.
Intre timp se pun cartofii la fiert in coaja, se lasa sa se raceasca apoi se curata (se pot fierbe cartofii inainte cu o zi). Se taie cartofii in 4 sau 6 in functie de cat de mari sunt si se pun intr-o tava cu ulei. Se presara sare, condimentele pentru cartofi si se dau la cuptor. Se mai in torc din cand in cand.
La final se asaza pe un platou alaturi de friptura de miel si presarati cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii