Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Ingrediente

  • 2 kg pulpa miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • ardei gras de 3 culori
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 300 g ciuperci intregi
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 700 g cartofi noi
  • unt
  • condimente miel
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • - pentru sos
  • 80 g menta(un manunchi)
  • 2 linguri otet de visine
  • 10 g zahar

Mod de preparare

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem intr-un vas termorezistent.

Ardeii grasi colorati ii taiem fasii.

Pulpa de miel p taiem in portii si o condimentam bine pe toate partile, apoi o punem in vas peste ceapa.

Asezam apoi fasiile de ardei colorat si rozmarinul maruntit pete pulpele de miel.

Rasturnam vinul in vas si adaugam apa pina la nivelul carnii.Stropim cu putin ulei deasupra.

Dam vasul la cuptor la 160 de grade si lasam sa se rumeneasca friptura.

Din cand in cand udam friptura cu sosul din tava.

Dupa o ora intoarcem friptura sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Intre timp curatam cartofii noi si intregi ii fierbem 10 minute in apa cu sare, apoi scurgem apa de pe ei.

Intr-o tigaie nonaderenta topim unt, punem cartofii si frunzulite de rozmarin maruntite.

Lasam sa se rumeneasca cartofii bine, pe toate partile.

Pentru sosul de menta maruntim frunzele proaspete cat de fin putem,intr-un mojar ,apoi infierbantam 50 ml apa, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam de pe foc si completam cu otetul si menta tocata. Amestecam si, dupa gustul , ajustam ingrediente.

Pregatim sosul doar inainte de servire, dureaza doar 5 minute , pentru ca aduce o nota de prospetime intregului preparat.

Putem servi sosul separat, intr-o sosiera, sau rasfirat pe pulpa de miel.

Servim friptura alaturi de cartofii rumeniti, sosul de menta, eventual o salata de ardei kapia copti.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/friptura-de-miel-cu-cartofi-noi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise