Friptura de miel cu ananas, ciuperci si rosii

Timp pregatire
900 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu ananas, ciuperci si rosii

Ingrediente

  • Pulpe de miel 2 bucăți
  • Pentru marinadă:
  • sare iodată,
  • mix de piper (alb, negru, roșu și coriandru) 2-3 lingurițe,
  • rozmarin proaspăt,
  • ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
  • lămâie 2 bucăți,
  • foia de dafin 3-4 bucăți,
  • usturoi 4-5 căței,
  • vin alb demise 250 ml,
  • apă cât să acopere carnea
  • Pentru copt:
  • ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
  • bucăți de ananas din compot,
  • roșii cubulețe decojite,
  • ciuperci tăiate 1 borcan,
  • usturoi 4-5 căței,
  • slănină de porc afumată cca 50g,
  • ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare

Pulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune. De data asta am lăsat un mic strat de grăsime. Bucățile se așează într-un vas pentru marinat, se înțeapă cu aparatul de frăgezit, dacă nu dețineți un astfel de instrument, atunci folosiți un cuțit cu vârful subțire și bine ascuțit, apoi se ung cu ulei de măsline, se asezonează de sare, piper, rozmarin, foi de dafin, felii de lămâie, vinul alb și apă atât cât să acopere carnea, se pun capac și se lasă câteva ore la rece, cel mai bine de seară până dimineață.

Se scot pulpele de miel din marinadă, se curăță de excesul de condiment, apoi se așează într-o tavă termorezistentă. Se asezonează cu ulei de măsline, se adaugă cubulețe de slănină afumată și cățeii de usturoi, zdrobiți. Se pun la copt necoperit cca. 10 minute, la 250 grade, cât să se rumenească puțin, apoi se acoperă și se dă la copt, cca. 60 de minute la 200 grade. Spre finalul gătirii se adaugă bucățile de ananas, ciupercile și roșiile tocate, toate de la SunFood, se asezonează cu rozmarin proaspăt, lăsându-se încă 15 minute la copt, ca să se îmbine aromele.

Friptura se servește fierbinte alături de sosul obținut, ca atare sau acompaniat de un piure pufos din cartofi. Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise