Carnea o spalam bine in apa rece.
Carnea o spalam bine in apa rece.
Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.
Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita insa, nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.
Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.
Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si, din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.
Lasam carnea pentru 12 ore in bait.
Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait la frigider pentru cel putin 12 ore.
Turnam peste ea 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.
Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.
Mai lasam pentru 1 ora in cuptor ca sa se rumeneasca usor.
(Carnea cand o scoateti din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii