Friptura de miel

Pulpa de miel se spala bine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 1 pahar de vin alb sec
  • condiment friptura de miel
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cateva cuisoare
  • un praf de piper macinat
  • un praf de sare, daca mai este necesar

Mod de preparare

Pulpa de miel se spala bine, se curata de pielita spumoasa, apoi se taie in bucati potrivite, se unge cu putin ulei de masline, cu condimentele de friptura, apoi se inteapa muschiul din loc in loc, cu un cutit si impanam carnea cu catei de usturoi (taiati in doua, pe lung), se infig cateva cuisoare, apoi se asaza intr-o tavita stransa, in care am pus o lingura de ulei de masline.

Se stropeste cu vinul alb, se adauga foile de dafin, se mai presara piper si se da la rece, la marinat, cateva ore, de seara, pana a doua zi.

Se pune friptura la cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca frumos, udand din cand in cand, cu zeama din tavita, pana se inmoaie carnea. Cand friptura este aproape gata, presaram deasupra si pe langa ea, usturoi verde, taiat marunt.

Se mai lasa sa se rumeneasca frumos si se serveste fierbinte la masa de Pasti!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise