Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure de casa
  • 1 varza (aprox. 1,5 kg)
  • 200 gr. tagliatelle de casa
  • 175 ml.ulei (50 pt. friptura, 100 pt. varza, 25 pt. tagliatelle)
  • 200 ml sampanie demisec
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • o jumatate ardei rosu
  • un morcov
  • 2 cepe

Mod de preparare

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe ape. Separat, intr-o cratita cu fund dublu, se incinge uleiul, se caleste ceapa taiata marunt, morcovul feliat subtire si ardeiul tocat. Se adauga carnea de iepure si se rumeneste pe toate partile, dupa care se asezoneaza cu sare si piper si se adauga un pahar cu apa, dandu-se la foc mediu si acoperindu-se cu un capac. Periodic, cu o spatula de lemn, se intorc bucatile de carne, avand grija ca acestea sa nu se rupa, si se completeaza cu apa atat cat este necesar. Cand carnea este gata preparata, se adauga o jumatate de legatura de patrunjel taiat marunt si se opreste focul, lasand cratita in continuare acoperita.

Separat, varza se da prin razatoare sau se taie foarte fin. Intr-o cratita se adauga 100 ml de ulei iar cand acesta este incins se pune ceapa taiata fin, iar dupa cateva minute se adauga varza taiata, avand grija sa amestecam continuu. Dupa ce varza a inceput sa se caleasca, fara a adauga apa, se pune peste cratita un capac, se da focul la intensitate minima si se amesteca periodic pentru a nu se arde. Cand varza este calita pe jumatate, se adauga sare, piper si 100 de ml de sampanie, dupa care se aseaza din nou capacul si se prepara pana este bine patrunsa. Cu 10 minute inainte de a inchide focul se mai adauga si restul de sampanie si se prepara fara capac, pentru a facilita evaporarea lichidului in exces.

Pentru tagliatelle avem nevoie de 3 oua intregi, pe care le asezam intr-un bol, le asezonam cu sare si piper si le batem cu putere. In ouale batute adaugam faina cat cuprinde, pentru a forma o coca mai tare, ce poate fi intinsa cu usurinta. Daca aveti masina de taitei, folositi accesoriul pentru taitei lati. Daca nu, varianta clasica se face cu sucitorul ( adica se lasa la uscat, se ruleaza si se taie la marimea dorita). Dupa taiere, taiteii de intind la uscat si abia dupa aceea se fierb. (Eu ii prepar cand am timp si ii tin in cutii de carton ca sa nu mucegaiasca)

O data uscati, taiteii se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se spala cu apa rece, ca sa nu se lipeasca.

Intr-o tigaie mai mare (wok) se incinge uleiul, se adauga pastele fierte, sare, piper si cealalta jumatate de legatura de patrunjel si se soteaza putin, doar cat sa se intrepatrunda aromele.

Se serveste astfel: 1-2 bucati de friptura de iepure, alaturi de o lingura de varza calita si de una de tagliatelle.Nu se mananca cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise