autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de ied

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2020

Ingrediente
-4 kg.carne de ied, -4 linguri mustar, -500 ml.vin alb, -1 lingura rasa de sare, -1 lingura tarhon,, -1 lingura cimbru, -1 lingurita chili, -4 cepe mari, - 6 fire de usturoi verde, -1 lingurita piper boabe, -400 gr.bulion de gogosari, -6 foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari si foile de dafin. Se amesteca si se obtine marinata.

Se portioneaza carnea de ied si se adauga in marinata. Se lasa de seara pana dimineata la marinat dupa care se da la cuptor intr-un vas cu capac sau cu folie de aluminiu. Se lasa la foc potrivit pentru circa doua ore sau depinde de focul la care doriti sa il pregatiti.

Eu am pregatit la foc potrivit sa iasa carnea frageda si delicioasa.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut fabuloasa!

Dieferenta intre carnea de ied si cea de miel este seul, la ied nu gasesti seu prea mult, aproape deloc as putea spune dar la un miel gasesti seu din belsug. Mirosul se elimina datorita marinatei si timpului de gatire!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de ied impanata cu usturoi

Friptura de ied impanata cu usturoi

Se curata de pielite, se spala bucata de ied si apoi se inteapa din loc in loc si se impaneaza cu

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Friptura de ied in crusta

Friptura de ied in crusta

Incalzim cuptorul. Tocam marunt patrunjelul si rozmarinul. Zdrobim usturoiul. Taiem ceapa in sferturi,

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • -4 kg.carne de ied
  • -4 linguri mustar
  • -500 ml.vin alb
  • -1 lingura rasa de sare
  • -1 lingura tarhon,
  • -1 lingura cimbru
  • -1 lingurita chili
  • -4 cepe mari
  • - 6 fire de usturoi verde
  • -1 lingurita piper boabe
  • -400 gr.bulion de gogosari
  • -6 foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu aluat umplut