autor:

www.Reteta-Video.ro

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de ied in crusta

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Ingrediente
carne de ied pentru friptura bine spalata (am folosit spate si pulpa), 3 cepe curatate si spalate, 2-3 rosii, 6-7 catei mici de usturoi curatati si spalati, 3 linguri cu ulei, un ou, 2-3 felii de paine prajita, o mana de frunze de rozmarin, cateva fire de patrunjel, sare, piper proapat macinat, apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul.

Tocam marunt patrunjelul si rozmarinul. Zdrobim usturoiul. Taiem ceapa in sferturi, iar rosiile in bucati mari.

Condimentam carnea de ied cu sare si piper macinat pe toate partile si o frecam cu usturoiul zdrobit.

Pregatim o tava in care punem uleiul si presaram cam o treime din rozmarinul tocat.

Aseazam in tava carnea de ied condimentata, punem bucatile de ceapa si de rosie printre cele de carne si presaram deasupra jumatate din rozmarinul ramas.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru o ora si jumatate. Imediat ce sosul din tava incepe sa se caramelizeze, scoatem friptura de ied din cuptor si turnam putina apa fierbinte. Punem inapoi in cuptor, dar din cand in cand scoatem vasul si mai adaugam apa fierbinte, pe masura ce lichidul se evapora. In acelasi timp stropim carnea de ied cu sosul lasat in tava.

Dupa aproximativ o ora si un sfert pregatim crusta – punem patrunjelul si rozmarinul peste ou, condimentam cu sare si piper macinat si omogenizam.

Rupem painea bine prajita in bucati mici si o punem in vasul unui mixer, apoi o transformam in pesmet.

Dupa aproape o ora si jumatate, cand carnea de ied este frageda si moale, o scoatem din cuptor, turnam deasupra amestecul de ou si presaram pesmetul.

Punem friptura inapoi in cuptor pentru inca 15 minute, pana cand pesmetul se rumeneste.

Servim cu legume sote, broccoli, rosii la gratar sau cartofi copti.



Reteta Video completa o gasiti la: https://youtu.be/_8eBbBNJqn4

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied in crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • carne de ied pentru friptura bine spalata (am folosit spate si pulpa)
  • 3 cepe curatate si spalate
  • 2-3 rosii
  • 6-7 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 3 linguri cu ulei
  • un ou
  • 2-3 felii de paine prajita
  • o mana de frunze de rozmarin
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper proapat macinat
  • apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

38 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi preg?tim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Totike sau sarmale in foi de stevie