Friptura noastrã preferatã, mai ales cã o pregãtesc cu o zi înainte...a doua zi merge direct la cuptor.
Am pregãtit pentru 5 persoane:
1)Mai întâi carnea se cresteazã , eu am cerut la mãcelãrie sã mi-o aranjeze, am ales carne cu os pt. cã e mai suculentã.
2)Separat într-un bol se amestecã usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare,piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.
3)Unge bine carnea cu aceastã pastã, stoarce sucul de lãmâie peste, taie ceapa si portocalele în bucãti groase si adaugã-le la carne si acoperã cu vin.
Acoperã cu folie alimentarã si dã la frigider.
4)A doua zi se dã la cuptor totul si se acoperã cu folie de aluminiu.
Înainte cu 10 minute de final se ia folia sã se rumeneascã frumos.
Se taie carnea felii si se aranjeazã în forma pentru servit, decoratã cu felii de portocalã si rozmarin proaspãt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Poftã bunã:)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii