Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • [2 portii]
  • 1 piept de pui dezosat, fara piele, circa 350 g
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lamaie, sucul si coaja rasa
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 cm bucata de ghimbir, tocat marunt
  • 1/2 ardei iute, tocat marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de miere
  • 60 g unt de arahide
  • 25 g alune sau arahide
  • 4-5 linguri de apa
  • 4 frigari subtiri
  • foi de salata, pentru servit
  • orez alb amestecat cu orez salbatic

Mod de preparare

Reteta este extrem de gustoasa si de aromata. Sosul de alune specific Asiei de sud-est, ca si marinada pe baya de sos de soia dau frigaruilor savoarea tipic asiatica.

Se combina intr-un castron sosul de soia cu miere, usturoi, ghimbir, jumatate din cantitatea de ulei si din cea de suc de lamaie. Se adauga cubuletele de pui, se acopera cu folie transparenta si se lasa la marinat, in frigider, minim 1 ora.

Se incinge 1 lingura de ulei de orez intr-o tigaie mare si se prajesc 3 minute ceapa si ardeiul iute, la foc mic, amestecand ocazional. Se incinge un gratar.

Se proceseaza alunele cu un blender, ca sa se piseze grosier.

Se scurg cubuletele de pui si se infig in frigari, cate 4-6 bucatele in fiecare frigare. Se asaza frigaruile pe gratar si se gatesc 10-12 minute, intorcandu-le de mai multe ori, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta.

Intre timp, se amesteca untul de arahide cu alunele macinate si cu 1-2 linguri de apa, ca sa se obtine o mixtura cat mai omogena si nu foarte groasa. Se adauga aceasta mixtura in tigaie, urmata de restul de apa si de suc de lamaie; se gatesc ingredientele la foc mic, amestecand constant, pana ce untul de arahide s-a inmuiat indeajuns ca amestecul sa atinga consistenta unui dip (se poate adauga apa daca se doreste o consistenta mai subtire).

Se incinge ultime lingura de ulei de orez si se prajeste orezul cantonez 2 minute, pana ce este fierbinte.

Se servesc frigaruile fierbinti, pe un pat de salata, cu sos de alune, alaturi de orez fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise