Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa.
Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar nu prea mari. Dupa ce a fost curatata, o vom pune intr-un bol si o vom condimenta cu sare, piper, oregano, apoi vom adauga ceapa rasa, sucul de lamaie si uleiul. Vom amesteca totul bine cu mainile, astfel incat, toate cuburile sa fie cuprinse de marinata formata. Vom acoperi bolul cu o folie si-l vom da la frigider pana a doua zi. Puteti sa folositi orice fel de legume doriti, eu am folosit ardei colorati si ceapa pe care le-am taiat felii patrate. A doua zi, vom scoate carnea de la frigider si o vom stoarce bine de zeama marinata. Daca focul este suficient de incins, vom incepe sa pregatim betele. Pe fiecare betisor, fie din lemn, fie din metal, vom combina carnea cu legumele. Deci vom pune altenativ, cuburi de carne si felii de legume. Se lasa intre ele o distanta mica, pentru a patrunde caldura ca sa se gateasca uniform carnea. Eu am folosit betisoare, atat din lemn cat si din metal. Rosiile si ceapa mica le-am pus separat pe betisoare. Daca folositi bete de lemn, din bambus, sa le tineti jumatate de ora in apa, ca sa nu se arda pe gratar. Mielul fiind mic, carnea e foarte frageda si frigaruile se vor gati destul de repede, nu mai mult de10-15 minute. Betele pe timpul coacerii, le vom roti pe toate partile, ca sa nu se arda carnea si sa se coace uniform. Pana se gateste gratarul, vom pregati masa si garnitura pe care vrem sa o servim alaturi de frigarui. Noi vom servi alaturi de frigarui o salata de rucola (cu boabe de rodii si cherry galbene) si un sos tzatziki, un sos tocmai potrivit pentru acest meniu. E posibil ca multi sa nu cunoasca acest sos delicios, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Sa trecem acum la modul de preparare a sosului tzatziki; la noi, acest sos are denumirea de salata de iaurt cu castraveti. Mai intai, castravetii ii vom curata de coaja, ii vom da pe razatoarea mijlocie, apoi ii vom presara cu un pic de sare ca sa lase apa si-i vom pune intr-un storcator la scurs. Intr-un bol, vom pune iaurtul la care vom adauga, putin cate putin din uleiul de masline, amestecand continuu, pana cand se incorporeaza tot uleiul, apoi vom adauga castravetii bine storsi de zeama lasata, alaturi de celelalte ingrediente, usturoiul pisat, mararul tocat marunt, menta uscata, zeama de lamaie si la final, vom potrivi de sare. Dupa ce am terminat, sosul il dam la frigider minim o ora si il vom scoate inainte de servire. Alaturi de acest sos, eu am facut si o salata de rucola care este de sezon si este foarte gustoasa si potrivita pentru un astfel de gratar. Acum, daca am terminat totul, vom pregati masa. Betele de frigarui le vom scoate pe un platou, iar ceapa, rosiile si cartofii pe un alt platou. In felul acesta, am finalizat cu gratarul nostru, totul e gata si au iesit niste frigarui minunate, gustoase si foarte fragede..!
Va doresc pofta buna!
Specific: Iordania
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii