Friganele sau paine prajita cu ou si lapte. Reteta clasica de french toast

Friganele sau paine prajita cu ou si lapte. Reteta clasica de french toast, simpla, gustoasa si economica. Paine prajita cu ou si lapte, servita cu miere, sirop de artar, sirop de agave, fructe proaspete, scortisoara sau diverse gemuri. O reteta economica, pe placul intregii familii.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Friganele sau paine prajita cu ou si lapte. Reteta clasica de french toast

Ingrediente

  • 6-8 felii de paine (preferabil paine veche de o zi)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1-2 linguri de zahar (optional)
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • miere/sirop de artar/sirop de agave
  • fructe proaspete
  • scortisoara
  • diverse gemuri

Mod de preparare

Taiati painea in felii, daca nu este deja feliata. Painea mai veche este ideala pentru ca absoarbe mai bine amestecul de oua si lapte.

Intr-un bol mare, bateti ouale impreuna cu laptele pana se omogenizeaza.
Adaugati zaharul (daca folositi) si praful de sare, amestecand bine pana cand zaharul se dizolva complet.

Inmuiati fiecare felie de paine in amestecul de oua si lapte, asigurandu-va ca este bine imbibata pe ambele parti. Aveti grija sa nu lasati painea sa se inmoaie prea mult, pentru a evita sa se rupa.
Incalziti o tigaie mare la foc mediu si adaugati suficient ulei pentru a acoperi fundul tigaii.
Cand uleiul este incins, puneti feliile de paine in tigaie si prajiti-le pana devin aurii si crocante pe ambele parti, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Transferati friganelele pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Serviti friganelele calde, presarate cu scortisoara, daca doriti.
Le puteti servi si cu diverse topping-uri, cum ar fi miere, gem, sirop de artar sau fructe proaspete.

Sunt delicioase cu gem de caise, jeleu de zmeura sau dulceata de coacaze rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise