Friganele sandwich

Friganele sandwich.Din categoria preparatelor la Panini Maker Breville, azi va aduc o reteta a copilariei, preparata putin altfel.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Friganele sandwich

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 16 felii de paine toast
  • cascaval
  • salam
  • sunculita
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • optional verdeata (eu n-am pus)

Mod de preparare

Din categoria preparatelor la Panini Maker Breville, azi va aduc o reteta a copilariei, preparata putin altfel.

Oare e cineva care sa nu-si aduca aminte de acele friganele, preparate rapid la tigaie si servite la micul dejun, fie dulci sau sarate?

De data aceasta eu am optat pentru cele sarate si le-am preparat sub forma de sandwich-uri cu ce am mai gasit prin frigider, cascaval, salam, sunculita si au fost tocmai potrivite pentru a fi luate in pachetelul de scoala sau serviciu.

Pentru ca le-am preparat la Panini Maker Breville, nu am avut nevoie de ulei, dar daca se prepara la tigaie, trebuie adaugat si putin ulei, fie in compozitie, fie se unge tigaia cu el.

Se feliaza cascavalul, salamul si sunculita taraneasca, in felii subtiri care se aseaza intre feliile de paine.

Eu am asezat intai felii de cascaval, apoi salam sau sunculita si iar felii de cascaval.

Cascavalul se va topi usor in timpul tratamentului termic si va lipi feliile de paine intre ele, de aceea am preferat s pun doua straturi de cascaval.

Amestecam ouale cu laptele, putina sare si piper.

Conectam aparatul la sursa de curent, iar cand ledul ne avertizeaza ca placutele aparatului s-au incins, trecem sandwich-urile prin compozitia cu oua si le asezam cu grija pe placuta inferioara a aparatului.

Inchidem capacul, eventual presam usor si asteptam cuminti si cu pofta mare, semnalul ca sandwich-urile sunt gata.

Simplu, rapid si bun!

Se pot servi cu legume, sau simple alaturi de un pahar de iaurt, sau o cana de ceai.

Pot fi luate si la pachet, ca sunt bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise