Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin

Ingrediente

  • 1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc
  • 6 linguri ulei de masline
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml vin rosu
  • 75 ml coniac
  • 2 cepe
  • 250 ml supa de legume (1 morcov, telina, ardei gras, pastarnac, cartof, ciuperci etc.)
  • tarhon, cimbru verde si uscat
  • faina alba
  • un polonic de smantana proaspata
  • sare, piper

Mod de preparare

O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia.

Fricassée = bucati de carne fierte, inabusite in vin si smantana.

Caïon = denumire pentru porc in departamentul Savoie.

Taiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si cateva crengute de cimbru verde. Dupa 10-12 ore (sau a doua zi), scoateti bucatile de carne din baitz, stoarceti-le bine si puneti-le pe un prosop absorbant cu care le tamponati bine. Dati-le prin faina si puneti-le imediat la prajit intr-o tigaie mai mare, antiaderenta, in care ati pus uleiul de masline ramas si cepele tocate marunt.

Prajiti carnea, amestecand din cand in cand, pana devine usor maronie. Adaugati apoi supa de legume, vinul rosu si baizul in care s-a marinat carnea.

Se lasa sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, ~2 ore pana se inmoaie foarte bine carnea si scade sosul. Adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba inca 15 minute. Mancarea este gata. Eu am simtit nevoia sa mai pun putina boia iute si un praf de usturoi granulat. In baitz am pus si doua foi de dafin sfaramate. Am decorat cu patrunjel, cimbru si cateva feliute de morcov din supa. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise