Foietaj cu surpriza Medi (ana)

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Foietaj cu surpriza Medi (ana)

Ingrediente

  • 700 g carne macra de porc si de curcan
  • 8oo g aluat foietaj
  • 150 g mozzarela
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 1 cutie ciuperci
  • 12 feliute cascaval
  • 12 feliute muschi file
  • 12 rosii cherry
  • 2 gogosari rosii in otet
  • ulei
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan

Mod de preparare

Ideea mi-a venit plimbandu-ma pe blogul lui Medi , careia ii multumesc frumos de reteta. Sper sa nu te superi ca am mai modificat-o...

Carnea o taiem felii , o asezonam si o punem intr-o tigaie cu ulei, apa si vin.Punem un capac si le lasam sa fiarba pina se evapora lichidul.Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti, dupa care scoatem carnea pe un servetel absorbant.

Ceapa curatata si taiata marunt o sotam, adaugam cioupercile scurse de apa si taiate marunt, le lasam 10 minute sa se soteze.

Adaugam cand sunt gata un ou crud si amestecam sa se omogenizeze compozitia.

Un ou l-am fiert , l-am racit putin si apoi il dam pe razatoare in amestecul de ciuperci la care adaugam si partunjelul tocat. Asezonam si lasam sa se raceasca.

Gogosarii ii taiem felii, la fel si mozzarella.

Luam o foaie de aluat si o intindem putin apoi o taiem in 6 parti egale.

Pe fiecare dreptunghi asezam pe rand feliute de gogosar, o lingura cu ciuperci , o felie de cascaval, o felie de muschi , mozzarella si carnea prajita. Rulam bine aluatul si il strangem la capete.

Pe o tava cu hartie de copt asezam foietajul cu carnea in jos.

Cu ajutorul unei scobitori intepam foietajul de sus pina jos si fixam rosia cherry.

Un ou il batem bine cu o lingura cu apa apoi ungem foietajul cu ou si presaram seminte de susan.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se rumeneste aluatul.

Am servit acest foietaj cu risotto cu dovlecel - reteta data de Gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise