Foietaj cu fructe de pãdure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foietaj cu fructe de pãdure

Ingrediente

  • 800 gr.aluat foietaj din comert
  • 300 gr. fructe de pãdure
  • 500 gr. brânzã proaspãtã (Speisequark)
  • 250-300 gr. zahãr
  • zahãr pudrã
  • 4 ouã
  • 1 ou pt. uns
  • gris
  • optional coajã de lãmâie, esentã...

Mod de preparare

Pt. cã imi plac mult fructele, in aceastã varã am sã fac multe prãji cu ele.

Foietajul l-am fãcut special pt. sotul, nu am pus mult zahãr, mai ales ca fructele de pãdure nu sunt dulci.

1)Gãlbenusele se bat spumã cu zahãrul, coaja de lãmâie.

Se amestecã cu brânza, grisul si albusele care au fost bãtute separat cu putin zahãr.

2)Se intind foietajele, se umplu cu crema de brânzã, iar deasupra se pun fructele de pãdure.

Nu am pus zahãr peste fructele de pãdure, pt. cã am vrut sã iasã acrisoarã, dar cui ii place dulce va pune zahãr dupã plac.

3)Se ruleazã cât se poate, nu foarte strâns.

Se ung cu oul bãtut si se dau la copt in tãvi tapetate cu hârtie de copt.

Se scot, si când sunt aproape reci se taie pãtrate care se pudreazã cu zahãr.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise