Foi pentru prajituri: Reteta tradiționala de foi fragede cu amoniac, coapte pe dosul tavii. Foi pentru prajituri, reteta veche, economica si usor de preparat. Se pot face in avans si se pastreaza la rece chiar si doua saptamani. Le puteti umple cu mere, diverse creme, budinci sau gemuri.
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.
Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.
Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (30x33 cm), tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.
Le asezam pe un gratar sa se raceasca si le putem umple cu crema preferata.
Poate fi crema de vanilie sau ciocolata, budinca sau orice crema la alegere.
Alte retete delicioase de foi: foi cu miere pentru prajituri sau foi cu cacao pentru prajituri. Cu aceste foi puteti face prajitura Lamaita, frageda si aromata. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Cristina • 28 Iunie 2022, 20:59 Abia astept sa le încerc 🥰