Incearca reteta noastra economica si delicioasa de foi de post pentru prajituri. Este usor de preparat, cu ingrediente la indemana tuturor si foarte gustoasa.
Intr-un bol amestecati zaharul cu uleiul pana la dizolvarea zaharului, apoi adaugati apa minerala si agentii de crestere (bicarbonatul si praful de copt).
* Bicarbonatul ofera o crestere rapida initiala, iar praful de copt continua procesul de crestere în timpul coacerii. Daca doriti, le puteti inlocui cu doua lingurite de bicarbonat de amoniu (amoniac pentru prajituri), stinse in otet sau suc de lamaie.
Adaugati sarea si esenta de vanilie si incorporati treptat faina. Veti obtine un aluat nelipicios si nu foarte tare. Lasati-l la odihnit in jur de 30 de minute.
Apoi impartiti aluatul in patru parti egale, intindeti-le de dimensiunea de 30x33 cm si intepati-le cu furculita din loc in loc. Coaceti-le pe dosul tavii (tapetata cu faina), pentru 5-6 minute, la 180 de grade, cuptor preincalzit.
Scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.
Apoi le puteti umple cu diverse gemuri, mere sau dovleac calit, budinca sau crema la alegere.
Incearca si reteta de chec de post cu apa minerala, cornulete de post cu ulei si bors sau gogosi de post. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii