Incearca reteta noastra economica si delicioasa de foi de post pentru prajituri. Este usor de preparat, cu ingrediente la indemana tuturor si foarte gustoasa.
Intr-un bol amestecati zaharul cu uleiul pana la dizolvarea zaharului, apoi adaugati apa minerala si agentii de crestere (bicarbonatul si praful de copt).
* Bicarbonatul ofera o crestere rapida initiala, iar praful de copt continua procesul de crestere în timpul coacerii. Daca doriti, le puteti inlocui cu doua lingurite de bicarbonat de amoniu (amoniac pentru prajituri), stinse in otet sau suc de lamaie.
Adaugati sarea si esenta de vanilie si incorporati treptat faina. Veti obtine un aluat nelipicios si nu foarte tare. Lasati-l la odihnit in jur de 30 de minute.
Apoi impartiti aluatul in patru parti egale, intindeti-le de dimensiunea de 30x33 cm si intepati-le cu furculita din loc in loc. Coaceti-le pe dosul tavii (tapetata cu faina), pentru 5-6 minute, la 180 de grade, cuptor preincalzit.
Scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.
Apoi le puteti umple cu diverse gemuri, mere sau dovleac calit, budinca sau crema la alegere.
Incearca si reteta de chec de post cu apa minerala, cornulete de post cu ulei si bors sau gogosi de post. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii