Foi de post pentru prajituri. Reteta economica si usor de preparat

Incearca reteta noastra economica si delicioasa de foi de post pentru prajituri. Este usor de preparat, cu ingrediente la indemana tuturor si foarte gustoasa.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Foi de post pentru prajituri. Reteta economica si usor de preparat

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 700-750 g faina (aproximativ)
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un sfert de lingurita de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati zaharul cu uleiul pana la dizolvarea zaharului, apoi adaugati apa minerala si agentii de crestere (bicarbonatul si praful de copt).

* Bicarbonatul ofera o crestere rapida initiala, iar praful de copt continua procesul de crestere în timpul coacerii. Daca doriti, le puteti inlocui cu doua lingurite de bicarbonat de amoniu (amoniac pentru prajituri), stinse in otet sau suc de lamaie.

Adaugati sarea si esenta de vanilie si incorporati treptat faina. Veti obtine un aluat nelipicios si nu foarte tare. Lasati-l la odihnit in jur de 30 de minute.

Apoi impartiti aluatul in patru parti egale, intindeti-le de dimensiunea de 30x33 cm si intepati-le cu furculita din loc in loc. Coaceti-le pe dosul tavii (tapetata cu faina), pentru 5-6 minute, la 180 de grade, cuptor preincalzit.

Scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.

Apoi le puteti umple cu diverse gemuri, mere sau dovleac calit, budinca sau crema la alegere.

Incearca si reteta de chec de post cu apa minerala, cornulete de post cu ulei si bors sau gogosi de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise