Se sparg ouale si se bat bine. Se pun la bain-marie si se bat incontinuu. Se adauga zaharul si cele 3 linguri de cacao si se bat cu telul pana compozitia incepe sa se ingroase.
Untul se scoate din frigider, iar nuca se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Dupa ce compozita din oua, zahar si cacao incepe sa se ingroase, se lasa la racit foarte putin. Se adauga untul (care s-a inmuiat intre timp) si se amesteca bine cu ajutorul telului pana acesta se incorporeaza complet.
La final, adaugam nuca maruntita si amestecam cu o lingura de lemn pentru a o incorpora in compozitie.
Crema obtinuta se toarna pe foile de napolitana (cu exceptia ultimei foi, de deasupra, pe care o lasam fara crema). Acoperim foile de napolitana cu o folie de plastic sau cu folie de alimentara, iar deasupra lor punem o greutate pentru ca desertul sa se preseze bine si crema sa intre in foi. Dam desertul la rece pentru cateva ore (3-4) sau pana a doua zi.
Dupa ce au trecut cele cateva ore, taiem foile de napolitana in patratele si le servim celor dragi. Vor avea mare succes. Garantez.
Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii