Foccacia cu rosii uscate

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Foccacia cu rosii uscate

Ingrediente

  • -450g faina
  • -400ml lapte batut
  • -50g rosii uscate conservate in ulei de masline
  • -70g masline verzi
  • -1 crenguta de rozmarin
  • -1 lingurita sare de mare
  • -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -4-5 linguri ulei de masline
  • -2 linguri ulei pentru uns tava si hartia de copt

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, rosiile uscate scurse de ulei si taiate cubulete, frunzele de rozmarin maruntite si maslinele taiate rondele. Aluatul nu se framanta, ci se omogenizeaza cu miscari circulare, pe orizontala, intr-un singur sens. Se obtine un aluat moale, care se desprinde de marginea vasului, dar nu si de maini. Se unge cu ulei o tava de 20x35, se acopera cu hartie de copt care se unge si ea cu ulei si cu mainile unse, se scoate aluatul din castron si se intinde in tava prin presare. Se unge aluatul cu uleiul ramas. Se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se taie in bucati cand s-a racit. (Este o paine cu iz de pizza)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise