Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa acoperita cu un prosop curat de bucatarie la loc cald sa dospeasca pentru 30 minute. Se imparte apoi in doua parti egale. Se unge o forma rotunda de pizza cu ulei de masline si se aseaza o parte din aluat intinsa subtire . Se unge pe deasupra cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule. Se presara cascaval ras, branza, condimente, etc. Eu am zdrobit in mojar niste frunze de busuioc proaspat si cativa catei de usturoi. Am uns focacia cu usturoi, am pus masline si felii de rosii cherry. Se mai lasa prêt de 5 minute si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Se scoate si introduce la cuptor cel de-al doilea blat pregatit in acelasi mod.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii