Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Ingrediente

  • 400 gr faina alba “000”
  • 100 gr malai
  • 200 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie de bere proaspata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ceasca
  • 100 gr rosii
  • 2 crengute de rozmarin

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic.

Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine aluatul. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.

Se unge tava de copt cu ulei de masline si se presara putin malai.

Se aseaza focaccia in tava de copt, apoi se orneaza cu rosii uscate, buchetele de rozmarin si se mai stropeste cu putin ulei de masline.

Se da la cuptor la foc mediu pana devine brun aurie.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise