Se amesteca apa minerala cu zaharul, otetul si faina si se obtine un aluat potrivit de dens.Se inparte in 8 bucati. De asemenea se inparte si margarina in 8 bucati egale. Fiecare parte din aluat se intinde cat mai subtire posibil,peste care se intinde margarina cat mai bine de regula cu un cutit mai lung sau cu o spatula.Aluatul astfel uns se ruleaza ca o tigara dupa care se incolaceste obtinand o forma de melc.Dupa ce am rulat astfel toate cele 8 bucati,putem incepe sa intindem foaia pentru umplere.Se pune bucata de aluat in forma de melc in picioare pentru ca atunci cand intindem cu sucitorul foile formate prin rulare sa se aplatizeze si sa formeze foietajul.Acest tip de foietaj se poate folosi la forme de pateuri obisnuite sau pentru strudele cu umpluturi diverse(branza,carne tocata de vitel,ciuperci etc.)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii