Foaie pentru pateuri - tip foietaj

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 750gr. margarina
  • 300ml. apa minerala sau sifon
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingurita de otet

Mod de preparare

Se amesteca apa minerala cu zaharul, otetul si faina si se obtine un aluat potrivit de dens.Se inparte in 8 bucati. De asemenea se inparte si margarina in 8 bucati egale. Fiecare parte din aluat se intinde cat mai subtire posibil,peste care se intinde margarina cat mai bine de regula cu un cutit mai lung sau cu o spatula.Aluatul astfel uns se ruleaza ca o tigara dupa care se incolaceste obtinand o forma de melc.Dupa ce am rulat astfel toate cele 8 bucati,putem incepe sa intindem foaia pentru umplere.Se pune bucata de aluat in forma de melc in picioare pentru ca atunci cand intindem cu sucitorul foile formate prin rulare sa se aplatizeze si sa formeze foietajul.Acest tip de foietaj se poate folosi la forme de pateuri obisnuite sau pentru strudele cu umpluturi diverse(branza,carne tocata de vitel,ciuperci etc.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise