In oala mixerului se amesteca fainele cu apa 2-3 minute dupa care se acopera si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora acoperit cu un prosop. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu viteza marita 3-5 minute cand se formeaza aluatul se adauga sarea stafidele si nucile si mai framantam inca un minut.
Se infarineaza plansa cu faina se imparte aluatul in 10 bucati si lasam acoperit cu un prosop sa creasca jumatate de ora. Dupa jumatate de ora din bucatile de aluat facem painicele putin lunguiete si le asezam pe o tava tapetata cu pergament sa mai creasca o ora jumatate . Se incalzeste cuptorul la 220 de grade, se ung painicelele cu putin ulei de masline si se coc 15 minute pana se rumenesc usor. Se pot servi cu putin gem dulceata sau cu branza sarata.
Se poate adauga putin kimel sau zaatar la aluat cine doreste este foarte gustos in painicele. Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii