Floricele fragede cu gem de gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Floricele fragede cu gem de gutui

Ingrediente

  • (pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem)
  • 225 g unt sau margarina,50 g zahar pudra,un ou,esenta vanilie,250 g faina,75 g amidon din porumb,un pliculet de zahar vanilat
  • pentru umlutura;3-4 linguri de gem din gutui

Mod de preparare

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei,cu zaharul pudra apoi cu oul pana se omogenizeaza .Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta.Se amestewca bine cu mixerul pana ce obti8nem un aluat elastic care il intindem pe planseta ,dros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele,ajutandu-ne de forma.La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul,decupand cu o forma mai mica.Se aseaza in tava si se coc 15 minute ,la foc potrivit,in cuptorul incins dinainte.

Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat.Se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise