Flan de portocale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Flan de portocale

Ingrediente

  • 2 bucati portocale
  • 1 litru lapte
  • 300 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 bucati oua

Mod de preparare

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja.

Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere. Se strecoara laptele. (optional ) Intr-un alt vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca pana nu se mai simte zaharul.

Se toarna laptele cald incet amestecind continuu. Punem lichidul în forme antiadezive unse cu unt.

Se pun formele intr-o tava, se toarna sub ele o cana cu apa rece si le dam la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20-30 minute.

Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita, scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas. Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute, dupa care il lasam la racit.

Scoatem din cuptor flanul si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de a-l scoate din forme, dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia si turnam totul pe o farfurie.

Peste, punem sirop si servim

Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider, va fi si mai bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise