Incepi prin a prepara o ceasca de cafea(10 linguri).
In timp ce cafeaua se raceste,freci foarte bine galbenusurile cu zaharul,pana se topeste complet.
Apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea preparata si racita,se pune inclusiv si zatul.
Adaugi nucile/macul,faina in care ai amestecat praful de copt sau amoniacul si albusurile.
Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.
Dai la cuptor circa 40 min.
Sfat!Aseaza tava la mijlocul cuptorului si da focul mic.
Pentru sirop arzi 4 linguri de zahar,apoi stingi totul cu apa,mai adaugi 2 linguri zahar si pui siropul la fiert.
Apoi pune intr-un vas,pe foc,cacaoa,zaharul,apa si untul.
Le lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.
Cand s-a racit blatul,il insiropezi cu sirop rece si pui deasupra glazura,tot rece.
E bine sa lasi prajitura in tava ca sa o poti insiropa mai usor,se taie dupa ce ai intins glazura,se orneaza si se serveste ca atare sau de la frigider,e foarte bunaaa!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii