Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.
Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.
Luam o tava ,asezam niste hartie de copt in ea si punem fileurile unul langa altul.
Curatam usturoiul,il pisam si il distribuim peste carnita.
Rosia o spalam,ii curatam pielita , o taiem cubulete si o punem deasupra.
Adaugam si o canita de apa,acoperim tava cu staniol,pe care il gaurim din loc in loc.
Dam tava in cuptorul incins ,la o temperature potrivita cam 30 minute.
Apoi luam staniolul si mai lasam vreo 10 minute sa prinda o culoare mai aurie.
Sosul:
Intr-un ceaunel (sau o cratica mai groasa) punem untul la topit.
Adaugam faina si o amestecam energic.
Adaugam laptele si invatim continuu cu un tel pana ce faina se dizolva,si nu raman cocoloase.
Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare si piper.
Lasam sa dea cateva clocote,timp in care invatim destul de des in sos,pana ce acesta devine destul de grosut.
Cand e gata inchidem focul,adaugam smantana si o incorporam bine cu telul.
Asezam pe o farfurie 2,3 fileuri,punem niste sos alb,apoi presaram busuioc(eu am presarat si niste patrunjel verde).
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii