Punem cratita cu 4 linguri de ulei la incins, adaugam 3 catai de usturoi si ceapa toate tocate, foile de dafin si lasam pana incepe ceapa sa sticleasca. Punem paprika, un praf de piper, picant dupa gust, sare dupa gust si orezul (la noi orezul nu necesita sa stea in apa). Amestecam totul impreuna timp de 2min. dupa care punem apa fiarta cu doua degete mai sus de orez. Lasam sa fiarba domol amestecand din cand in cand pana se face "a la dente". Adaugam fasolea, amestecam si mai lasam pe foc 5 min. Tragem cratita de pe foc si punem tigaia cu restul de ulei la incins. Punen 3 catei intregi la prajit si lasam pana se inchid la culoare. Scoatem usturoii si punem file de vita presarat cu sare si piper si prajim cca. 3 min pe fiecare parte. Pe o farfurie punem doua bucati de carne si orezul cu fasole langa ele si servim cu salata verde. E o reteta foarte apreciata in Portugalia si sper sa va placa si voua. Va urez pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii