FILE DE PORC WELLINGTON

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame aluat foitaj;
  • 800 grame muschi de porc;
  • 400 grame ciuperci;
  • 1 legatura patrunjel verde;
  • 50 grame unt;
  • 100 ml ulei masline;
  • 4 linguri vermut;
  • 50 grame faina;
  • 1 galbenus de ou;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se spala,se taie fin,se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust,se calesc in jumatate din cantitatea de unt incins,10 minute la foc mic;

Cand scad bine,se adauga vermutul si se continua calirea cateva minute,dupa care se scot pe un platou ca sa se raceasca;

Se pune restul de unt in tigaie si se incalzeste,adaugandu-se fileul de porc si se rumeneste pe toate partile ,la foc viu,apoi se scoate si se lasa la racit;

Fileul de porc se condimenteaza cu sare si piper duap ce s-a racit;

Aluatul de foitaj se intinde pe o planseta,pe toata suprafata lui se pune amestecul de ciuperci,se presara patrunjel taiat marunt,pe jumatate din suprafata se aseaza fileul rumenit,se acopera complet cu foitajul,apasand marginile sa se lipeasca bine;

Se unge pe deasupra cu galbenus de ou batut cu doua linguri de apa,se aseaza in tava,se inteapa cu furculita,se da la cuptorul preincalizit si se coace 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise