FILE DE PORC CU BRANZA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 grame file de porc; 150 grame branza proaspata; 100 grame smantana; 50 grame unt; 1 legatura de ceapa verde; 1 legatura de marar; 125 ml vin alb; sare
  • boia de ardei dulce
  • piper.

Mod de preparare

Fileul se curata, se sterge cu un prosop curat, se portioneaza in patru bucati, in fiecare crestandu-se cate un buzunar. Ceapa se taie fin, iar verdeata se toaca marunt. Intr-un vas se pune ceapa, branza, o lingura de smantana si verdeata, boia, sare si piper si se amesteca pana cand sunt inglobate toate ingredientele;

In fiecare buzunar al fileului se introduce compozitia de mai sus si se inchid folosindu-se scobitori; Se incinge tigaia, se pune untul iar fileurile astfel umplute se prajesc in unt incins, la foc potrivit pe ambele parti, cca 8 minute pe fiecare parte, se condimenteaza cu sare si piper, iar cand sunt gata se scot pe un servet absorbant si se tin la cald;

In grasimea ramasa la prajire (daca nu este prea arsa) se adauga vinul si putina apa, se fierbe sosul cateva minute la foc potrivit, se adauga restul de smantana, sare si piper, acesta urmand a fi turnat peste fileuri inaintea servirii.

SFAT: pentru un gust deosebit in umplutura de branza se poate pune si cascaval afumat ras; Daca untul s-a ars prea tare, se poate forma un alt sos din unt proaspat, cca 50 grame cu aceleasi ingradiente de mai sus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise