Fileul se curata, se sterge cu un prosop curat, se portioneaza in patru bucati, in fiecare crestandu-se cate un buzunar. Ceapa se taie fin, iar verdeata se toaca marunt. Intr-un vas se pune ceapa, branza, o lingura de smantana si verdeata, boia, sare si piper si se amesteca pana cand sunt inglobate toate ingredientele;
In fiecare buzunar al fileului se introduce compozitia de mai sus si se inchid folosindu-se scobitori; Se incinge tigaia, se pune untul iar fileurile astfel umplute se prajesc in unt incins, la foc potrivit pe ambele parti, cca 8 minute pe fiecare parte, se condimenteaza cu sare si piper, iar cand sunt gata se scot pe un servet absorbant si se tin la cald;
In grasimea ramasa la prajire (daca nu este prea arsa) se adauga vinul si putina apa, se fierbe sosul cateva minute la foc potrivit, se adauga restul de smantana, sare si piper, acesta urmand a fi turnat peste fileuri inaintea servirii.
SFAT: pentru un gust deosebit in umplutura de branza se poate pune si cascaval afumat ras; Daca untul s-a ars prea tare, se poate forma un alt sos din unt proaspat, cca 50 grame cu aceleasi ingradiente de mai sus.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii