Pestele se prajeste in toate tarile;difera,uneori,garniturile;in Romania se maninca,de obicei,cu mujdei,aici,de obicei,cu o salata de patrunjel(\"baqdonisie\";am pus reteta) si piine (lipie) prajita.
Fileul de peste spalat se lasa citeva ore,in frigider,cu zeama de lamiie;se scoate din marinata de lamiie,se stoarce(nu se spala),se taie bucati;se presara cu sare si piper,dupa gust.
Faina se mesteca cu boiaua si ienibaharul.Lipia se taie felii de cca 2/8 cm.
Bucatile de peste,se dau prin faina(amestecate cu boia si ienibahar),se prajesc in ulei fierbinte.
Dupa ce pestele s-a prajit,in acelasi ulei,se prajesc feliile de lipie.
Pestele se serveste fierbinte;la fel si feliile de lipie.
Pofta buna !
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii