Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa parca il cheama;e bucatarul, german,care vorbeste romaneste);si a scris reteta.
Dupa citeva zile,am facut-o;e f.simpla si f.gustoasa.
Pestele,dupa ce s-a curatat,se taie feli(un fel de julien de cca 1,5-2/8 cm),se presara cu sare si piper(dupa gust),si se stropeste cu zeama de lamiie.Se lasa asa,pina ce se pregateste aluatul.
Se face un aluat din:oua,faina,sare,piper,zeama de lamiie,bere,asa:intr-un castron se pun ouale;se omogenizeaza(albusul cu galbenusul),apoi,se pune sare,piper si zeama de lamiie,dupa gust;se amesteca,pe urma se pun cca 75-100 ml de bere;se amesteca f.bine,sa nu fie cocoloase.
Apoi,berea ramasa,se adauga de cca 3 ori;de fiecare data,cind se pune bere,se amesteca f. bine,compozitia sa nu aiba cocoloase de loc.
Pestele se da prin faina,apoi,se pune in aluatul facut.Bucatile de peste se prajesc in ulei,adinc,apoi,se pun pe un servetel absorbant.
Se servesc calde sau reci,ca aperitiv sau ca fel principal.
Mie mi-a ramas niste aluat;am pus in el frunze de salata verde si le-am prajit;au iesit f.,f.bune.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii