Intr-o craticioara se pune untul,laptele,faina si
se amesteca la foc mic pana se topeste untul si se leaga(atentie amestecati continuu pentru a evita formarea de cocoloase).Apoi se adauga galbenusul ,sare,piper dupa gust si se mai fierbe cca 1-2 minute.
Separat vinetele se spala,se taie capetele si se taie felii subtiri pe lungime.
Se prajesc sau se rumenesc pe gratar pe ambele parti si se lasa la scurs pe hartie absorbanta in cazul celor prajite.
Pestele se spala,se taie bucati si se condimenteaza dupa gust.Bucatile de peste se pot pregati prajite (se dau printr-un amestec de faina cu malai) sau pe gratar,dupa care fiecare bucata de peste se infasoara in felii de vinete,se rade cascaval deasupra,se orneaza cu felii de rosie,se mai presara cascaval ras si se introduc putin la cuptor pentru gratinare. Se poate servi cu ardei iute si sos.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii