Pentru gatit am folosit tigaia dry cooker...
Se spala fileurile de peste si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.Se ung cu ulei de masline , se trec prin faina amestecata cu pesmet, prin ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet.
Se rumenesc pe ambele parti in 3 linguri de ulei de masline si un cubulet de unt.In oul batut adaugam sare, piper macinat, coriandru dupa gust,un praf de boia de ardei dulce si putin lapte...
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele subtiri. In tigaia incinsa se pun 2 linguri ulei de masline si un cubulet de unt.Dupa topirea untului se adauga cartofii, se amesteca usor, se adauga sare, piper macinat ,cimbru , un praf de boia dulce de ardei, se acopera si se lasa la inabusit.
Se bat doua oua cu piper,cimbru, boia dulce de ardei dupa gust.
Cepele se curata de coaja, se spala ,se taie bucati (rondele) intregi mai groase. Se trec prin lapte, se lasa la zvantat , dupa care fiecare bucata intreaga se desface in rondele individuale. Se trec prin amestecul de faina si pesmet, ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet si se prajesc pe ambele parti in putin ulei de masline. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie pentru indepartarea surplusului de ulei.
Rosiile spalate si sterse se pun in tigaia incinsa la copt.Peste rosii se presara sare.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii