File de curcan gatit lent, cu dulceata de afine si dulceata de ceapa

Pieptul de curcan se dezoseaza, se fileteaza, apoi se asezoneaza de sare, piper, cimbru si boia dulce.

Timp pregatire
365 minute
Complexitate
medie
File de curcan gatit lent, cu dulceata de afine si dulceata de ceapa

Ingrediente

  • Piept de curcan cca. 600 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml,
  • Dulceață de afine a la Panacris cca. 3 linguri,
  • Dulceață de ceapă a la Panacris cca. 3 linguri.

Mod de preparare

Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.

A doua zi bucățile de carne se așează într-un vas termorezistent, eu am ales să le gătesc la CrockPot, din cauză de timp și supraveghere :D Aparatul de gătit slow, se setează la programul HIGH ptr cca. 4 ore, se adaugă carnea cu marinadă cu tot apoi se pune capacul și se lasă la gătit lent.

După cele 4 ore se adaugă cele două feluri de dulceață și se mai lasă la gătit încă minim 2 ore, în funcție de carne, eu am avut curcan de țară :D, se mai lasă la gătit sau nu.

Carnea se servește simplă cu sosul obținut sau cu garnitura preferată (cartofi, orez sau legume!).

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise