File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )

Ingrediente

  • Pentru doua persoane
  • -500-600 g file de berbecut
  • -3-4 cartofi.
  • -1 ou
  • -50g unt
  • -piper
  • -foaie de dafin
  • -2-3 catei de usturoi
  • -30 ml ulei de masline (eu folosesc ulei in care am pus la macerat usturoi, busuioc, boabe de piper )
  • -busuioc verde
  • -rozmarin
  • -50 ml vin alb

Mod de preparare

Fileul de berbecut se spala, de taie feliute de cca 3 cm grosime, se pipereaza si se sareaza.

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.

Uleiul de masline se pune in tigaie, si se incinge putin dupa care se pun bucatelele de carne si se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte.

Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, se adauga un pahar de apa,25 ml de vin, usturoiul pisat, o foaie de dafin, si se lasa sa fiarba inabusit avand grija sa mai adaugam apa daca este nevoie. Cand este aproape gata se mai adauga 25 ml de vin si se lasa pe foc pana scade sosul si carnea capata o culoare rosiatica-maronie.

Din cartofii fierti se face un piure la care se adauga 1 ou, busuiocul taiat marunt, rozmarinul, piper, sare,, 25g unt. Compozitia se pune intr-un pos. Intr-o tava in care am pus hartie pentru copt unsa cu unt, se fac gramajoare din pasta de cartofi. Se coc 15 minute la foc moderat.

Se aranjaza carnea pe farfurie, se pun gogoselele de cartofi langa friptura, se decoreaza in functie de imaginatie, si se serveste fierbinte, alaturi de o salata.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise