Figurine speciale de Paste

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Figurine speciale de Paste

Ingrediente

  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 150 gr unt
  • 250 gr faina
  • 50 gr nuci macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura de rom
  • 1 varf cutit de sare
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • Ingrediente decor:
  • o punga nuca de cocos verde
  • bomboane colorate
  • cateva jeleuri
  • o punga nuca de cocos alb
  • un pachet frisca
  • 150 ml lapte pentru frisca
  • un pliculet intaritor frisca
  • cativa covrigei pentru mustati
  • o lingurita cacao

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa 30 minute la rece. Din acest aluat se formeaza niste figurine sub forma de iepurasi, oite si oua. Pentru ca nu am avut forme, am cautat de internet planse de colorat, le-am scos la imprimanta, le-am decupat si asa am facut figurinele pe care o sa le vedeti in poza. Dupa ce le-ati modelat, figurinele se asaza pe o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce se racesc se decoreaza.

Iepurasii se imbraca in frisca, apoi se pune nuca de cocos alba la suprafata.

Folositi bomboanele colorate pentru ochi si nasuc, iar mustatile le faceti din covrigei.

Oitele se imbraca si ele in frisca, iar ochii si gura se fac din frisca amestecata cu cacao. Ouale la fel, se pune frisca prima, apoi nuca de cocos si pentru a le \"vopsi\" folositi bomboanele colorate, pe care le asezati una langa alta. Se asaza pe un platou, peste care presarati nuca de cocos verde, pentru a imita iarba. Pofta mare si PASTE FERICIT!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise