Fidea cu lapte

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Fidea cu lapte

Ingrediente

  • 200 g fidea pentru supă
  • 500 ml lapte
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 2 linguri de zahăr
  • 50 g unt
  • 1 1/2 linguriţă sare.

Mod de preparare

Într-o oală unde am pus apă de o palmă, o lingură de ulei şi o linguriţă de sare, punem fideaua atunci când apa e aproape de punctul de fierbere şi o lăsăm să fiarbă 1 minut. Tragem deoparte şi o lăsăm 1-2 minute cu capacul acoperit ca să se umfle puţin, apoi o strecurăm. Punem untul să se topească, adăugăm fideaua şi apoi turnăm laptele peste ea (de preferat ar fi să fie cald), apoi adăugăm sarea, zahărul şi zahărul vanilat şi lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Tragem deoparte, acoperim cu capac şi o lăsăm puţin ca fideaua să absoarbă lapte şi să se umfle.

Udăm cu puţină apă rece bolurile în care o distribuim. Punem fideaua în boluri şi o presărăm cu puţină scorţişoară şi puţin zahăr, care se va topi la căldura preparatului. Se serveşte caldă,iar la servire putem adăuga şi puţină frişcă deasupra, pe care o presărăm de asemenea cu puţin praf de scorţişoară.

Acest desert iese la fel de consistent ca şi grişul cu lapte sau orezul cu lapte, făcând parte din aceeaşi categorie de deserturi. Dacă vă place însă să iasă cu mult lichid, ca o ciorbă, aşa cum am văzut la unele persoane, atunci dublaţi cantitatea de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise