Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind se inmoaie circa 20 minute.
Taiati ficatul in fisii subtiri de circa un cm.
Cind ceapa este gata o scoateti pe o farfurie si in uleiul ramas puneti untul, ficatul si doua linguri de otet.
Pentru ficatul de vita prajiti doar 5 minute altfel se intareste, cel de porc 7/8 minute.
Puneti ceapa peste ficat in tigaie, puneti sare, piper si patrunjel, amestecati bine si serviti cald, cu mamaliga daca va place.
Puteti orna cu felli de lamiie daca va place.
Este o reteta tipica din zona Venetia, foarte cunoscuta in toata lumea, originea ei fiind romana, cind se gatea cu smochine ca sa-i ia gustul amar. Cu timpul smochinele au fost inlocuite cu ceapa dulce.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii