Ficat de porc cu ceapa

Reteta de ficat de porc cu ceapa. Ficat de porc cu ceapa la tigaie reteta simpla si rapida. Mancare de ficat de porc cu ceapa. Retete cu ficat. Retete rapide.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Ficat de porc cu ceapa

Ingrediente

  • 650 de g ficat de porc
  • 650 de g ceapa
  • 6-7 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 200 ml lapte (pentru ficat)

Mod de preparare

Reteta de ficat de porc cu ceapa la tigaie este delicioasa, rapida si foarte usor de preparat. Urmand cativa pasi simpli, veti obtine o mancare foarte gustoasa, perfecta alaturi de o mamaliguta calda si muraturi.

In primul rand vom curata ficatul si-l vom taia fasii, nu foarte groase. Il punem intr-un bol, turnam laptele rece si-l lasam la odihna in jur de o ora.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare, antiaderenta si punem ceapa. Calim la foc mic, cu capac, in jur de 10-13 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a devenit lucioasa si s-a inmuiat, adaugam fasiile de ficat, foarte bine scurse de lapte.

Amestecam bine, punem capacul si continuam gatirea inca vreo 12-15 minute. Veti vedea ca ficatul isi va lasa sucul lui, asadar nu avem nevoie sa adaugam supa sau apa.

Apoi luam capacul, marim flacara si gatim inca putin, pana cand s-a evaporat tot lichidul si ficatul incepe sa se prajeasca usor.

In acest moment adaugam sare, piper proaspat macinat, amestecam si stingem focul.

Reteta de ficat de porc cu ceapa este gata de savurat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise