Fiamminga

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
redusa
Fiamminga

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 100g apa
  • 100g lapte
  • 1 pachetel de drojdie proaspata sau aproximativ 25-30g
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • un varf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • Pentru pus deasupra aluatului:
  • 50g unt si 100g zahar vanilat sau zahar brun

Mod de preparare

Aluatul ar fi cel mai bine sa il faceti in masina de paine, eu asa l-am facut.

Am dizolvat drojdia in laptele amestecat cu apa calda si le-am pus in masina, apoi am adaugat si celelalte ingrediente. Cand e gata aluatul, il intindem si il punem in tava, lasandu-l sa isi dubleze volumul ( cam o ora), apoi, dupa ce si-a dublat volumul rupem cubulete mici din cele 50 gr unt,facem niste gaurele in aluat si asezam untul rece de la frigider in ele.Pudram intreaga suprafata cu zaharul vanilat sau zaharul brun ( eu am folosit zahar vanilat) si bagam in cuptorul preinacalzit pentru 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise