Se fierb pastele fettucine in apa cu sare si putin ulei; intotdeauna se lasa 5 minute mai mult decat este indicat pe pachet, deoarece italienii la prefera mai crude .
Intr-o cratita antiaderenta se pune untul la topit.
Se adauga frisca, sarea si piperul si se amesteca pana incepe sa fiarba.
Se fierb apoi la foc mic cca 5 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.
La ultimele clocote se adauga cateva frunze de busuioc verzi sau uscate.
Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras.
Se strecoara pastele , se adauga la sos si se amesteca bine.
Se pun pe un platou si se presara cu branza Cheddar rasa si cateva frunze de busuioc.
Crevetii se prajesc potrivit intructiunilor de pe pachet.
Se servesc imediat calde.
Pofta buna!
Numele acestei mancari vine de la italianul Alfredo della Scrofa, propietarul unui restaurant la Roma la inceputul secolului trecut( 1914).Restaurantul exista in Roma pana in zilele noastre.
Incepand din 1977 , data deschiderii primului restaurant “Alfredo” la New York, un lant de restaurante cu acelasi nume exista in Statele Unite.
In Italia este cunoscuta sub numele de “Pasta al burro” (cu unt) sau “Pasta in bianco” ( in alb).
De asemenea numele branzei folosita la prepararea sosului este Parmigiano-Reggiano; parmesan este traducerea in limba franceza.
Daca se prefera sosul mai gros se poate adauga putina faina si ulei de masline.
Bucataria americana a adaugat si alte ingredient la prepararea acestei mancari:broccoli,patrunjel,usturoi,creveti si pui.
Majoritatea turistilor asociaza aceasta mancare cu orasul Roma.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii