Felie de caramel invelit in ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr biscuiti simplii de ciocolata, sfaramati
  • 100 gr un nesarat, topit
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 125 gr unt nesarat, extra
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 90 gr zahar pudra
  • 3 linguri sirop artar
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 2 lingurite ulei

Mod de preparare

1. Unge o tava de 30x20cm apoi adauga hartie de copt lasand hartia mai lunga pe cele doua parti lungi ale tavii.

2. Amesteca biscuitii, laptele topit si nuca de cocos apoi adauga-le in tava presand si niveland continutul.

3. Amesteca untul, laptele condensat, zaharul si siropul de artar. Amesteca-le 15 min pe foc mic pana continutul se ingroasa si devine omogen si usor colorat. Se lasa sa se linisteasca cateva minute apoi se adauga peste baza de biscuiti. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.

4. Taie ciocolata in bucati apoi topeste-o la bain marie avand grija ca apa sa nu atinga bolul in care este ciocolata. Dupa ce s-a topit adauga uleiul si amesteca pana se omogenizeaza. Intinde-l peste caramel si lasa-l sa se aseze apoi se lasa frigider din nou pana cand devine ferm.

5. Se taie in 24 de triunghiuri.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise