Mod de preparare:
Cerne faina cu sarea intr-un castron,fa o adancitura in mijloc si pune in ea uleiul si apa calda.
Amesteca pana obtii un aluat omogen.Framanta aluatul pe o planseta presarata cu faina.
Imparte-l in doua bucati .Inveleste-le in folie si lasa-le sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 20 de minute..
Pentru umplutura 1 :
Taiati cubulete o bucata de mozzarella si le amestecati cu patrunjel.
Prin coacere o sa prinda un gust aromat si branza o sa se intindaaaaaaaa !:)
Pentru umplutura 2 :
Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste spanacul pentru 1 minut.Absoarbe grasimea de p4e el cu un prosop de hartie si lasa-l sa se raceasca,apoi taie-l fasii mari.
Ceapa se opareste in apa sarata un minut,se racoreste in apa rece,se scurge si se sterge.
Amesteca spanacul cu ceapa si ingredientele ramase pentru umplutura si condimenteaza dupa gust.Se da amestecul la frigider pentru 20 de minute.
Se incinge cuptorul ,se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie in patratele de 7 cm.Unge marginile foilor cu apa si pune in mijlocul fiecareia o lingura de umplutura.Impatureste in forma de triunghi si lipeste marginile.
Se coc 10-15 minute ,pana devin brun-aurii.
Serviti cu iaurt grecesc .
Sunt delicioase atat calde cat si reci, cu ambele umpluturi .
Pofta buna.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii